Bästa träningstipsen för 2020

God fortsättning till er alla träningsnördar där ute, nu laddar vi om för ännu ett år av nya personbästa, större muskler och bättre uthållighet! För många är ett nytt år en bra chans att komma igång med sin träning igen och det vill vi självklart uppmuntra genom att dela med oss av våra bästa träningstips och kosttillskott för att du ska lyckas med dina nyårslöften. Vi tycker att det absolut viktigaste är din inställning och anser inte att något kosttillskott kan ersätta hårt arbete och disciplin. Däremot kan det både vara kul att lära sig lite mer om hur kosttillskott fungerar samt dra nytta av de fördelar som kosttillskott ändå medför. Men du är väl förmodligen så ivrig att åka till gymmet så vi börjar med tipsen på en gång!

Lägg inte för stort fokus på de olika målen

Men att inte fokusera på målen låter ju inte som ett bra tips tänker du säkert nu och det har du helt rätt i. Det vi menar med att inte lägga för stort fokus på målen är inte att du helt ska strunta i din utsatta mål, det är en bra morot och något bra att jobba mot. Vi menar att det är väldigt lätt att man dock är så inställd på att uppnå sitt mål att t.ex. nå en viss vikt eller marklyfta en viss vikt att när man väl har gjort det så är det lätt att sluta vara motiverad. Istället för att ha en temporär period av ökat fokus på att gå ner i vikt eller springa snabbare så tycker vi att man istället försöka göra det till en långsiktigt hållbar livsstil. Det är lätt att man går tillbaka till sin gamla livsstil efter att man uppnått ett visst mål och då är det ju ingen direkt mening att ha målet i första hand.

Om du har som mål att lyfta en viss vikt i till exempel marklyft till sommaren så tycker vi det är bättre att du istället har ett mål att du vill öka vikten med ett visst antal kilo varje vecka/månad/kvartal. Det blir ett progressivt mål som aldrig riktigt uppfylls till fullo och du kommer alltid att ha en ny målvikt att sträva mot samtidigt som du får tjäna lyckan och stoltheten av att ofta nå dina delmål.

Lär dig hur du ska träna

Det låter kanske uppenbart för många men vi ser allt för många personer i gymmet som skulle kunna förbättra sina resultat otroligt mycket bara de lärde sig att träna korrekt. Att träna korrekt är enligt oss att man utför en viss övning på ett sådant sätt att du maximerar effekten av varje enskild repetition. Men det är inte helt rätt att bara kliva rakt in i gymmet och börjar utföra en övning på precis rätt sätt, det är faktiskt rätt svårt och kräver att du verkligen lägger ner lite energi och tid på att förstå bland annat vilken muskel som ska arbeta, hur den muskeln fungerar och varför övningen aktiverar muskeln. Det absolut lättaste är att man tränar med en person som är mer erfaren än dig själv, denne person kan då förhoppningsvis instruera dig på plats om vad du bör tänka på och vilka förbättringar du kan göra. Dock har inte alla den lyxen att ha en sådan vän i sin närhet och du behöver verkligen inte betala en personlig tränar flera hundra i timmen för att lära dig att träna.

Det absolut bästa sättet i vår mening är att använda dig av YouTube för att lära dig hur du utför en viss övning eller vad du ska tänka på när du tränar. Det finns oändligt med kunskap och tips på YouTube som kan hjälpa dig att träna bättre. Att få se någon annan utföra en övning på video underlättar också din inlärningsprocess markant och det är genom YouTube som vi har byggt upp mycket av våra egen kunskap om träning och kost. Det bästa av allt är att det är ju helt gratis! Ett sista tips inom detta område är att filma dig själv när du gör en viss övning. Det kan kännas lite obekvämt men det blir väldigt tydligt vad som du kan förbättra i ditt utförande och det kommer garanterat att snabba upp din inlärningsprocess.

Använd de få genvägar som finns

Även om vi tidigare sa att kosttillskott inte kan ersätta hårt arbete och disciplin så kan de absolut hjälpa dig på traven, dessutom tycker i alla fall vi att det är kul och spännande att lära sig hur kosttillskotten fungerar. Viktigt att poängtera är att vi inte tycker att alla kosttillskott nödvändigtvis behövs om du är relativt ny i gymmet utan då skulle vi förespråka de följande två kosttillskotten.

Proteinpulver i form av kasein och vassle

Det absolut mest grundläggande kosttillskottet genom tiderna. Ett proteinpulver är förmodligen världens bästa uppfinning för oss träningsnördar. Det tillåter oss att på ett snabbt och effektivt sätt fylla vår kropp med de byggstenar som behövs för att bygga muskler. Ett av de bästa proteinpulvret i vår mening är Whey-80 från Star Nutrition samt 100% Casein Gold Standard från Optimum Nutrition. Det är två grymma pulver som fyller två olika funktioner och är perfekta för dig som vill maximera dina träningsresultat. Du kan läsa mer i detalj vad ett proteinpulver är och vad det gör här.

Kreatin

Kreatin är inte ett lika välkänt kosttillskott som proteinpulvret men det är minst lika viktigt enligt oss. Kreatinet ökar din styrka, uthållighet och explosivitet som inget annat lagligt kosttillskott. Det fungerar som ett extra bränsle för kroppen som du kan använda dig av när kroppen börjar bli lite trött efter några reps av en övning. Dessutom är kreatin väldigt billigt, ett av de bästa kreatinet är Creatine från Core och det kostar endast 99kr för 100 portioner. Det är viktigt att du dricker lite extra vatten under de första veckorna när du tar kreatin, det händer att man kan uppleva ett lättare huvudvärk annars. Även här har vi skrivit ett mer djupgående inlägg om kreatinets funktion och vad det är mer detaljerat, du kan läsa den artikeln här.

Vi hoppas nu att du med hjälp av dessa tips kan få en bra start på träningsåret 2020 och att du når de mål som du har satt upp!

kontakta oss: proteinkollen@gmail.com

Copyright © 2019 Proteinkollen. All rights reserved.

Vi förespråkar en hälsosam livsstil. Produkterna som visas på sidan bör inte användas som ett alternativ till en varierad, balanserad och hälsosam kost. Vissa kosttillskott ska ej användas vid graviditet eller ammande. Om Du lider av sjukdom, har allergier eller behandlas med läkemedel bör Du alltid kontakta läkare innan Du använder någon av de produkter som visas på sidan. Om du är osäker på vad som är rekomenderade doseringar, dagliga intag etc. hänvisar vi dig till www.livsmedelsverkets.se riklinjer och rekomendationer. 

Vi tar inget ansvar gällande eventuella brister på produktens kvalitet, försenade leveranser eller övriga problem som kan uppstå i samband köp av en produkt som visas på sidan. All information som presenteras är hämtad från respektive återförsäljare. Proteinkollen.org deltar i några olika affiliate-program som ger oss ersättning för varje genomfört köp som sker via  våra länkar på sidan. Vi presenterar endast produkter från de återförsäljare som ingår i de affiliate-program som vi själva ingår i. Tredje part kan när som helst ändra eller avbryta kampanjer/erbjudanden och Proteinkollen kan ej hållas ansvarig för felaktig information. Även priset på produkterna kan komma att ändras utan att proteinkollen kan hållas ansvarig. Det finns ingen garanti för att återförsäljaren som kunden slussas vidare till alltid har det bästa priset på den specifika produkten. 

 

×
×

Kundvagn