Det bästa laktosfria proteinpulvert

Long time no see som man brukar säga. Det var ett tag sen vi va ute med en klassisk produktrecension men nu är det dags igen och förhoppningsvis kan vi upprätthålla ett konsekvent flöde av artiklar framöver! Hursomhelst, tidigare har vi skrivit en del om diverse proteinpulver, jag tror vi ha berört vassle och veganskaprotein framförallt. Vi fortsätter på vasslespåret idag men med en liten tvist, denna gång har vi testat ett laktosfritt vasslepulver. Personligen har jag inget problem med laktos, men efter att ha provat det veganska proteinpulvret från Star Nutrition (Läs den recensionen här) så kunde jag ändå inte låta bli att tycka lite synd om de personerna som inte kunde dricka ett mjölkbaserat proteinpulver. Därför beställde vi hem en burk av ISO Whey Zero Lactose Free av BioTech USA, ett helt laktosfritt vasslepulver får att testa hur det är!

Varför köpa ett laktosfritt proteinpulver?

Idag är uppskattningsvis 4-10% av vuxna svenskar laktosintoleranta enligt Livsmedelsverket. Det kanske låter relativt mycket för vissa, men då ska du veta att vi i Sverige är lyckligt lottade. Runt om i medelhavsområdet uppskattas mellan 40-60% av de vuxna vara laktosintoleranta, så egentligen borde kanske denna artikel skrivas på franska eller spanska istället… Åter till Sverige, trots att en relativt liten del av vår befolkning lider av laktosintolerans så finns det ändå ett behov av ett bra proteinpulver som inte smakar illa och med halv taskig konsistens (läs sojaproteinpulver). Om du är en person som styrketränar så vet du förmodligen om hur viktigt det är att tillföra kroppen tillräckligt med protein för att bygga muskler och styrka. Forskning visar på att en styrketränande atlet i ungdomen eller tidigt vuxenliv kan behöva mellan 1,4 till 2,2 gram protein per kilo kroppsvikt*. En man som väger 80 kg kan då behöva få i sig hela 176 gram protein per dag och vi vet från erfarenhet att det är lättare sagt än gjort om man endast håller sig till råvaror såsom kyckling, fisk och kvarg. Ett proteinpulver blir då nödvändigt både utifrån ett tids- och bekvämlighetsperspektiv men även ur ett prisperspektiv då proteinpulver generellt är billigare än de råvaror som nämndes innan.

Smak och konsistens

När jag först provade det här pulvret visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Min förhoppning var att det skulle vara snarlikt ett vanligt vasslepulver men jag hade ändå en farhåga att avsaknaden av laktos på något sätt påverka smaken eller konsistensen negativt. Till min glada förvåning så var smaken kanonbra, mer eller mindre exakt som mitt vanliga vasslepulver, ett stort plus! Jag provade chokladsmaken, så jag kan inte gå i god för de nio andra smakerna men skulle jag gissa så är dom också goda. Konsistensen var också, till min förvåning, väldigt bra. För mig är nästan konsistensen viktigare än själva smaken, jag har inga problem att sänka ett illa smakande pulver som går att dricka men ett välsmakande pulver som har klumpar m.m. går inte hem hos mig. En sak som jag kunde notera, som skiljer sig från ett vanligt vasslepulver är själva texturen på pulvret. Det här pulvret från BioTech USA var väldigt finkornigt, det såg nästan ut som mjöl. Jag kan tänka mig att det har med hur tillverkningsprocessen går till men jag vet inte säkert. Hursomhelst så var det inget som jag märkte av när jag provade pulvret blandat med vatten. Så för att summera lite kort, bra smak och konsistens, lite annorlunda pulvertextur men inget som märktes av.

Pris och kvalité

Kvalité går väl lite in på smaken och konsistensen i mina ögon, men det är i alla fall ett hög kvalitativ proteinpulver. Att BioTech USA lyckats göra ett laktosfritt alternativ som håller samma kvalité som ett vanligt pulver är minst sagt imponerade! Nu till priset, en burk med 908 gram kostar 349kr/st, det finns även en större burk med 2,27 kg för 649 kr/st. En portion är 25 gram, det ger ett pris per portion på 9,69 respektive 7,13 kr. Det är lite högre än standard pulver som Whey-80 från Star Nutritions som kostar runt 5,3kr per portion. Dock måste man ta hänsyn till att det här är ett laktosfritt pulver som säkerligen kostar mer att producera. Dessutom har det ett proteininnehåll på hela 84%. Personligen tycker jag att priset är rättfärdigat av produktens innehåll och kvalité.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis tycker jag helt klart att det är ett proteinpulver värt att testa om din mage är känslig för laktos. Du får alla funktioner och fördelar som med ett vanligt vassleprotein men till ett lite högre pris. Vet jag vet så är även Iso Whey Zero Lactose Free det enda laktosfria proteinpulvret på den svenska marknaden idag, men jag reserverar mig för att ha fel. Om du skulle vilja ge pulvret en chans så finns det att köpa hos Gymgrossisten genom länken nedan. Vi på Proteinkollen önskar dig en fortsatt trevlig söndag och mycket muskeltillväxt!

Köp Iso Whey Zero Lactose Free hos Gymgrossisten här

Vill du jämföra marknaden mest populära proteinpulver? Tryck här

*Referens är en artikel publicerad på www.tyngre.se

Senaste inläggen

kontakta oss: proteinkollen@gmail.com

Copyright © 2019 Proteinkollen. All rights reserved.

Vi förespråkar en hälsosam livsstil. Produkterna som visas på sidan bör inte användas som ett alternativ till en varierad, balanserad och hälsosam kost. Vissa kosttillskott ska ej användas vid graviditet eller ammande. Om Du lider av sjukdom, har allergier eller behandlas med läkemedel bör Du alltid kontakta läkare innan Du använder någon av de produkter som visas på sidan. Om du är osäker på vad som är rekomenderade doseringar, dagliga intag etc. hänvisar vi dig till www.livsmedelsverkets.se riklinjer och rekomendationer. 

Vi tar inget ansvar gällande eventuella brister på produktens kvalitet, försenade leveranser eller övriga problem som kan uppstå i samband köp av en produkt som visas på sidan. All information som presenteras är hämtad från respektive återförsäljare. Proteinkollen.org deltar i några olika affiliate-program som ger oss ersättning för varje genomfört köp som sker via  våra länkar på sidan. Vi presenterar endast produkter från de återförsäljare som ingår i de affiliate-program som vi själva ingår i. Tredje part kan när som helst ändra eller avbryta kampanjer/erbjudanden och Proteinkollen kan ej hållas ansvarig för felaktig information. Även priset på produkterna kan komma att ändras utan att proteinkollen kan hållas ansvarig. Det finns ingen garanti för att återförsäljaren som kunden slussas vidare till alltid har det bästa priset på den specifika produkten. 

 

×
×

Kundvagn