Top 3 lyftarbälten 2019

Ett lyftarbälte är förmodligen ett av de viktigaste tillbehören du kan ha med dig till gymmet om du ska utföra tunga lyft. Det finns en rad olika bälten i olika prisklasser med olika material och funktioner. Det är inte alltid lätt att veta vilket bälte som passar sitt eget behov, vi ska idag lista vad vi anser är de top 3 lyftarbältena idag. Men först tänkte vi kort och koncist förklara varför det överhuvudtaget är värt att spendera sina pengar på ett bälte.

Hur har jag nytta av ett lyftarbälte?

Som vi ser det så kommer ett lyftarbälte till bäst användning vid tunga lyft och framförallt vid större basövningar som: knäböj, marklyft, militärpress och skivstångsrodd m.fl. Bältets huvudsakliga syfte är att ge stöd åt ländryggen samt underlätta för dig att skapa ett tryck över bukområdet. Detta ger stabilitet, minskad skaderisk och gör dig förhoppningsvis lite starkare. När du utför en knäböj till exempel, så kommer du med största sannolikhet tjäna på att skapa ett tryck över bukområdet med hjälp av bältet, det kommer att hålla hela kroppen tajt så att ingen energi “läcker ut”. Det lättaste sättet att göra det här på är att ta ett djup andetag, spänn hela magen och pressa ut magen mot bältet, du kommer att känna det tryck som jag talat om och hur hela kroppen blir tajt. Bibehåll trycket och luften i lungorna medan du utför en repetition av övningen. Om du kör få reps på hög vikt så rekommenderar vi att ta ett nytt andetag inför varje repetition och gör om hela processen med att skapa tryck över buken. Det kan ta ett lite tag innan man lär sig exakt hur man ska göra men ha tålamod och prova lite olika sätt för att hitta vad som passar dig bäst.

Vad finns det för olika bälten?

Materialet är väldigt viktigt för funktionen av bältet. I vår mening är bälten i läder de absolut bästa. Det finns en del billigare varianter som är gjorda av plast, självklart fungerar dessa att använda men funktionen kan bli bristande, speciellt vid tunga lyft. Läderbälten har en tendens att vara väldigt hårda och obekväma när de är nya, det tar ett tag innan lädret mjukat och anpassat sig till din kropp men när de väl gjort det så sitter de ofta väldigt bra och gör sällan ont. Det finns också olika spännen att välja mellan, det första och förmodligen vanligaste är spännet med metallpinnar. Fördelen med dessa är att de sitter åt bra och att om du skulle gå upp eller ner i vikt så är det bara att välja nya hål att fästa pinnarna in. Det andra vanliga typen av spänne/bälte är ett så kallat Lever Belt. Med denna typ av spänne har du en förbestämd storlek på bältet, det enda du behöver göra är att stänga “låset”. Fördelen med denna typ av spänne är att de är väldigt lätta att ta av och på, nackdelen är att det tar lite tid att ändra storleken på bältet.

Top 3 bälten lyftarbälten 2019 enligt oss

GASP Traning Belt – 899kr

Detta är ett av de bästa lyftarbältena i våra ögon. GASP:s Training Belt är ett robust och hög kvalitativt bälte i starkt läder. Bältet har två metallpinnar i spännet för extra stabilitet och är 10 cm brett samt 10 mm tjockt. Lädret kan i början upplevas väldigt hårt och obekvämt de första gångerna som du använder det, men efter ett antal pass så kommer lädret mjukas upp och anpassas till din kropp. Om du tar bra hand om bältet kan det användas i flera år utan problem. Bältet ligger i den högre prisklassen, men vi anser att man får mycket valuta för pengarna. Dina tidigare personbästa i knäböj och marklyft får passa sig när du börjar använda det här bälte!

Chained Nutrition Weight Belt – 499kr

Här har vi ett bälte med lås istället för metallpinnar som spänne. Dessa bälten burkar generellt vara dyrare än de med metallpinnar men det här bälte från Chained Nutrition har både hög kvalité och en rimlig prislapp. Bälte är gjort av ett bra och tåligt läder, det är 10 cm brett och 10 mm tjockt. Spännet är robust och riskerar inte att släppa om det sätts under hårt tryck när du utför dina tunga lyft. Helt klart ett bälte som får plats i vår topp 3 lista i år.

GASP Power Belt  – 1199kr

Här har vi ett bälte med lås istället för metallpinnar som spänne. Dessa bälten burkar generellt vara dyrare än de med metallpinnar men det här bälte från Chained Nutrition har både hög kvalité och en rimlig prislapp. Bälte är gjort av ett bra och tåligt läder, det är 10 cm brett och 10 mm tjockt. Spännet är robust och riskerar inte att släppa om det sätts under hårt tryck när du utför dina tunga lyft. Helt klart ett bälte som får plats i vår topp 3 lista i år.

Avslutningsvis så hoppas vi att du har fått upp ögonen för de fördelar du kan få med ett bra lyftarbälte till träningspasset. Vi önskar dig en fortsatt trevlig dag och håller tummarna för att du sätter många nya personbästa framöver!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Vi förespråkar en hälsosam livsstil. Produkterna som visas på sidan bör inte användas som ett alternativ till en varierad, balanserad och hälsosam kost. Vissa kosttillskott ska ej användas vid graviditet eller ammande. Om Du lider av sjukdom, har allergier eller behandlas med läkemedel bör Du alltid kontakta läkare innan Du använder någon av de produkter som visas på sidan. Om du är osäker på vad som är rekomenderade doseringar, dagliga intag etc. hänvisar vi dig till www.livsmedelsverkets.se riklinjer och rekomendationer. 

Vi tar inget ansvar gällande eventuella brister på produktens kvalitet, försenade leveranser eller övriga problem som kan uppstå i samband köp av en produkt som visas på sidan. All information som presenteras är hämtad från respektive återförsäljare. Proteinkollen.org deltar i några olika affiliate-program som ger oss ersättning för varje genomfört köp som sker via  våra länkar på sidan. Vi presenterar endast produkter från de återförsäljare som ingår i de affiliate-program som vi själva ingår i. Tredje part kan när som helst ändra eller avbryta kampanjer/erbjudanden och Proteinkollen kan ej hållas ansvarig för felaktig information. Även priset på produkterna kan komma att ändras utan att proteinkollen kan hållas ansvarig. Det finns ingen garanti för att återförsäljaren som kunden slussas vidare till alltid har det bästa priset på den specifika produkten. 

 

kontakta oss: proteinkollen@gmail.com

Copyright © 2019 Proteinkollen. All rights reserved.

×
×

Kundvagn