Genomgång av aminosyror och tre populära bcaa

BCAA, EAA, alanin och leucin är vanliga termer som det pratas mycket om i gymkretsarna, men vad är de egentligen? I grund och botten är detta vad vi kallar för aminosyror, vilka i sin tur är de små byggstenarna som bygger up protein i kroppen. Dessa proteiner är nödvändiga när vi sen bland annat ska bygga muskler, självklart fyller de andra funktioner då de hjälper ämnesomsättnignen och imunförsvaret. Sammanlagt finns det 20 stycken olika aminosyror. Denna grupp brukar man sedan dela upp i två grupper; De icke-essentiella och de essentiella aminosyrorna. Vad som gör den ena grupper icke-essentiella och den andra essentiella har att göra med huruvida kroppen själv kan skapas aminosyrorna eller om de behöver tillföras genom kosten. Som namnet kanske antyder är de icke-essentiella aminosyrorna de som kroppen själv kan tillverka, medans de essentiella måste tillföras via kost. Vi kommer idag att fokusera på de aminosyror som vi måste tillföra genom födan.

De essentiella aminosyrorna är åtta til antalet, de återfinns i störst utsträckning i animaliskt protein, t.ex. kött, kyckling och mjölk. Om du är en person som tränar mycket kan det vara bra att köpa något typ av kosttillskott som innehåller aminosyror. De två vanligaste kosttillskotten som förknippas med aminosyror är BCAA och EAA. BCAA står för Branched-chain amino acids och EAA är en förkortning fr Essential amino acids. Båda dessa produkter är väldigt populära hos personer som styrketränar  regelbundet. Den största fördelen med dom här produkterna är att de stimulerar proteinsyntesen, vilket är en grundläggande funktion för att bygga muskelmassa. Många väljer därför att dricka sina aminosyror innan träningspasset, så att de är säkra på att det finns protein tillgängligt i kroppen och att proteinsyntensen är stimulerad under träningspasset.

Om du vill maximera din muskeluppbyggnad, vara säker att du når din dagliga kvot av protein eller helt enkelt vill ha något gott att drick när du tränar så kan BCAA eller EAA vara en bra produkt för dig. 

Vi hoppas att du har lärt dig något nytt och att du får många bra träningspass med dina aminosyror framöver!

Nedanför hittar du tre av de mest populära och i vår mening bästa BCAA just nu!

Senaste inläggen

kontakta oss: proteinkollen@gmail.com

Copyright © 2019 Proteinkollen. All rights reserved.

Vi förespråkar en hälsosam livsstil. Produkterna som visas på sidan bör inte användas som ett alternativ till en varierad, balanserad och hälsosam kost. Vissa kosttillskott ska ej användas vid graviditet eller ammande. Om Du lider av sjukdom, har allergier eller behandlas med läkemedel bör Du alltid kontakta läkare innan Du använder någon av de produkter som visas på sidan. Om du är osäker på vad som är rekomenderade doseringar, dagliga intag etc. hänvisar vi dig till www.livsmedelsverkets.se riklinjer och rekomendationer. 

Vi tar inget ansvar gällande eventuella brister på produktens kvalitet, försenade leveranser eller övriga problem som kan uppstå i samband köp av en produkt som visas på sidan. All information som presenteras är hämtad från respektive återförsäljare. Proteinkollen.org deltar i några olika affiliate-program som ger oss ersättning för varje genomfört köp som sker via  våra länkar på sidan. Vi presenterar endast produkter från de återförsäljare som ingår i de affiliate-program som vi själva ingår i. Tredje part kan när som helst ändra eller avbryta kampanjer/erbjudanden och Proteinkollen kan ej hållas ansvarig för felaktig information. Även priset på produkterna kan komma att ändras utan att proteinkollen kan hållas ansvarig. Det finns ingen garanti för att återförsäljaren som kunden slussas vidare till alltid har det bästa priset på den specifika produkten. 

 

×
×

Kundvagn